Kootwijkerbroek

nieuwsimage Jansen

Opdrachtgever:
Gereformeerde kerk te Kootwijkerbroek
Periode:
Oktober- November 2013 en hardglazen achterzetramen februari 2014

Project:
De bestaande glas in lood panelen hebben wij verwijderd, schoongemaakt, opnieuw laten verloden en opnieuw geplaatst. Daarna hebben wij het binnenschilderwerk van de kerk aangepakt en toen de hardglazen achterzetramen klaar waren deze ervoor geplaatst.

Meer projecten:
Beglazing geplaatst en hardglazen deuren bij Hodes Arnhem - Arnhem
Binnenschilderwerk woning Arnhem - Arnhem
Nieuw hardglazen zijdeurtje en bovenruit geplaatst naar aanleiding van vandalismeschade. - Ede
Buitenschilderwerk VVE Bergpoort 1 Ede - Ede
Kapotte ruit vervangen - Arnhem
Buitenschilderwerk VVE Parkhucht Ede - Ede

Volgende project
vorigevolgende

Gereformeerde kerk Kootwijkerbroek

Bij dit kerkgebouw zijn we begonnen om (per zijde) het glas in lood te verwijderen en deze nood dicht te maken. De bestaande glas in lood ramen zijn schoongemaakt en opnieuw in het lood gezet. Daarna hebben wij hardstenen onderdorpels geplaatst en de dagkanten aangepast zodat hier de achterzetramen tegenaan gemonteerd konden worden. 

Ook de gebrandschilderde ramen van de kopgevel zijn schoongemaakt en opnieuw in het lood gezet. Om deze gebrandschilderde glas in lood ramen te beschermen is er een dubbel lood toegepast met daarvoor een 4mm ontspiegelde ruit. Door deze ontspiegeld toe te passen is deze praktisch onzichtbaar.

Fotos zoals het was:

Nadat alle glas in lood ramen teruggeplaatst waren hebben wij met steigers de wanden, plafonds, balken en dergelijke gesaust en geschilderd. De kerk heeft met vrijwillegers de kerkbanken, deuren en kozijnen geschilderd. De achterzetramen van Metaglas nam wat langer in beslag in verband met levertijd. Deze zijn van gehard glas met RVS scharnieren. 

Zie hieronder de fotos voor het resultaat.

Foto van buitenaf de nieuwe glas in lood ramen.

Foto van het schoongemaakte en opnieuw verlode gebrandschilderde glas.

Foto van de hardglazen achterzetramen, dit systeem is bijna onzichtbaar.

Overzichts foto met op de achtergrond de gebrandschilderde ramen.

Detail foto van het scharnier, hardstenen vensterbank en aanpassing dagkant voor de achterzetramen.

Kunststof witte klemblokjes voor een zo transparant mogelijke afklemming van de ramen, op de dagkant is een wit afdichtingsrubber geplaatst (tpv vensterbank zwart afdichtingsrubber) waardoor dit achterzetraamt goed afsluit.

 

Overzichtsfoto vanaf de gallerij naar de kansel.

Ten plaatse van de gallerij zitten ook twee achterzetramen, deze kunnen niet open draaien doordat de gallerijvloer hier voor zit. Deze hebben wij vastgezet met RVS bevestigingsmiddelen welke los te schroeven zijn en de plaat weggenomen kan worden in verband met schoonmaken.